Studenten achter laptops aan het werk

Van Ad naar een bachelor in logistiek

Stroom door en haal je hbo-bachelor in 2 jaar

Met een Associate degree-diploma kun je natuurlijk meteen aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een hbo-bacheloropleiding.

Met een Ad-diploma ben je toelaatbaar tot onze twee bacheloropleidingen in logistiek. Normaal gesproken duurt een bacheloropleiding vier jaar, maar met je Ad-diploma in de juiste richting kun je een snellere route volgen en in twee jaar je bachelordiploma in logistiek halen. Bij onze bachelors Logistics Management en Logistics Engineering bieden we hiervoor een speciaal programma.

Ervaringen uit de praktijk


Luuk Meerveld en Gijs Verbruggen vertellen je waarom zij voor doorstuderen na hun Associate degree-diploma hebben gekozen en hoe het hen vergaat.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het verkorte traject eruit?

Je start in het derde jaar van de opleiding. In dat jaar volg je onder andere vakken en projecten over productie logistiek, internationale supply chains, het (her-) inrichten van supply chains en duurzaamheid. Vervolgens kies je een minor in de logistieke richting. De minor duurt een half jaar. Aansluitend ga je afstuderen bij een bedrijf of organisatie, actief in de logistiek en supply chain. Het afstuderen duurt ook een half jaar.

Met welke Ad's kun je een verkort traject volgen?

Met een afgeronde Ad Logistiek kun je in twee jaar je bachelor Logistiek halen. 

Hoe weet je zeker of jouw Ad voldoende is voor het verkorte traject?

Bij aanmelding zal er na overleg met een decaan en een docent worden geadviseerd of starten in het derde jaar een reële mogelijkheid is. Zo ja, dan kun je in twee jaar (120 ECTS) je Bachelor of Science diploma halen. Onze ervaring is dat studenten met een afgeronde Ad-opleiding en de motivatie en inzet om een bachelor te halen, er succesvol in zijn om in twee jaar hun bachelordiploma te halen.

Waarom zou je na je Ad nog verder studeren?

Met het volgen van het tweejarige traject verbreed je je kennis en ervaring in de logistiek en supply chain. En je krijgt met name goed zicht op belangrijke ontwikkelingen en trends en het internationale speelveld van deze boeiende sector. Na het behalen van je bachelor heb je volop kansen om aan de slag te gaan binnen bedrijven die zich bezighouden met uitdagende projecten op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Hoe meld je je aan voor de verkorte opleiding?

Je schrijft je in via Studielink via het zogenaamde hogere jaars verzoek. Vervolgens nemen wij contact met je op over het vervolg.