ESN Breda

Ons belangrijkste doel is om elke internationale student in Nederland een geweldige ervaring te bieden.

Maak internationale vrienden!

Erasmus Student Network (ESN) is een suborganisatie van het Erasmus+ programma en kent meer dan 500 secties in Europa. ESN streeft ernaar om internationale studenten een onvergetelijke interculturele ervaring te bieden. Dat kan door bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma, maar dat kan ook in eigen land door nationaliteiten bij elkaar te brengen. 

Wij van ESN Breda zetten ons in voor alle internationale en Nederlandse studenten om integreren makkelijker te maken. Zo bieden we voor internationale studenten ophaalservice vanaf de luchthaven, we hebben een Buddy-programma waaraan iedereen kan deelnemen – als deelnemer of als buddy - en organiseren kleinere sociale evenementen voor onze buddy-families. Daarnaast organiseren we nationale en internationale reizen, feesten en (inter)culturele en sportieve evenementen.

Ons bestuur en commissies bestaan uit internationale en Nederlandse studenten, die zich vrijwillig inzetten om ervaringen te creëren voor andere studenten.

Door lid te worden of onze evenementen te bezoeken kom je in contact met mensen van over de hele wereld en ontkom je er niet aan om internationale vrienden te maken!

ESN is een bijzondere wereld en waar je ook gaat in Europa, je maakt automatisch deel uit van deze community!

Ophaalservice vanaf het vliegveld

Bij aankomst in Nederland wacht een ESN-student op je op een vast ontmoetingspunt de luchthaven, helpt je met het kopen van een treinkaartje naar Breda en begeleidt je naar het juiste perron.
Eenmaal in Breda staat een ESN-vrijwilliger buiten het station op je te wachten en helpt je naar de juiste bus of taxi om naar je accomodatie te gaan. 

Deze service is aan het begin van elk semester zowel op Schiphol Amsterdam Airport als Eindhoven Airport beschikbaar. 

Bekijk de video

Bekijk deze video waarin Mia aan Phillipe vraagt wat ESN Breda nou precies doet. De video is in het Engels.