Op stap met Joël

Studeren is leuk. Maar wat afleiding tussendoor is ook belangrijk. Hieronder vind je mijn favoriete eettentjes en kroegen op een rijtje.

Beeld je even de volgende situatie in: het is lekker weer buiten, je salaris is net gestort, maar je koelkast is momenteel wel leeg. Op zo’n moment zou ik je adviseren gewoon ergens lekker wat te gaan eten. En daarna de avond vol te maken aan een terrasje of in een kroeg.

Eettentjes

Voor het gemak heb ik een aantal leuke tentjes op een rijtje gezet en onderverdeeld in 2 categorieën:

Studentenprijsje

Happy Italy, Da Attilio en Very Italian Pizza

De namen zeggen het al. Als je zin hebt in Italiaans eten, kan je dit voor een relatief klein bedrag doen. Very Italian Pizza is het makkelijkst te bereiken aangezien deze in het stadcentrum ligt. Echter zou ik aanraden de reis naar het Breepark te maken, want bij Happy Italy hebben ze Nutella Pizza’s; stiekem één van mijn favoriete snacks. Da Attilio zit op de Grote Markt en heeft heerlijk Italiaans eten voor een kleine prijs. De bediening spreekt ook Italiaans en van binnen is het ontzettend gezellig. Over het algemeen ben je bij deze restaurants minder dan 10 euro kwijt voor je eten. Hoe bond je het maakt met drinken is aan jezelf natuurlijk. 

Proeflokaal Bregje

Een 3-gangen diner voor minder dan 15 euro onmogelijk? Niet bij Bregje. Dit proeflokaal aan de haven biedt voor 14,50 (op maandag t/m woensdag zelfs maar 12,50) een maaltijd dat bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht aan. Ideaal voor een gezellig avondje met je vrienden of voor het stappen, aangezien de meeste kroegen hier om de hoek zitten. 

Cafe Bruxelles

Combineer speciaal bier met burger of spareribs voor minder dan 10 euro met de daghappen. Met dit aanbod is het niet eens nodig om veel geld uit te geven tijdens het stappen, want je bent hier al voor de late avonduren verzadigd. Nog een voordeel; in de zomer is er een groot terras beschikbaar, dus na het eten is het niet eens nodig om naar een andere tent te verkassen. Je kunt gewoon blijven zitten. 

Dependance

Toegegeven; het is wellicht duurder dan je verwacht als je het hebt over een studentenprijs, maar tijdens de eerste maandag van elke maand kun je bij studio dependance (in de uitgaans-hotspot van de stad) genieten van een speciaal bier avond. Voor 17,50 kun je een hele avond speciaal bier proeven. Dat is vergeleken met een gemiddelde stapavond dan weer erg goedkoop. Ook is er elke zondag en dinsdag live muziek van De Jongens Van Je Weet Wel, heel gezellig! 

Net iets meer dan het studentenprijsje

Foodhall Breda

Ondanks de iets hogere prijsklasse, is foodhall Breda een van mijn favoriete opties voor een avondje niet koken. Van Aziatisch tot Mexicaans en van Amerikaans tot typisch Nederlands, alles is hier te krijgen. Bij de Foodhall kunnen je vrienden in ieder geval nooit de smoes geven dat ze het menu niet goed vinden.

Kattencafé Breda (Familie Snorhaar)

Niet heel erg veel honger of gewoon op zoek naar een plek waar je wat kunt drinken? Als je geen allergieën hebt kun je in gezelschap van 4 potige haarmonsters genieten van koffie of andere (niet-alcoholische) drankjes. Ook aan te raden als je rooster een aantal tussenuren aangeeft. In categorie ‘om te studeren’ is Bagels & Beans ook een aanrader. 

Tapasbar de markt

Geen idee wat je wilt eten? Dan kun je altijd gewoon een mix kiezen. Deze tapasbar in de markt is een cafe en eterij in één, dus je hoeft je opnieuw niet te verkassen als je naderhand nog zin hebt in een biertje.

Breda University of Applied Sciences

Ja op school kun je buiten studeren ook eten en drinken. In de zomer is er een klein terras waar het prima vertoeven is en gedurende het gehele jaar kun je zelf genieten van een driegangenlunch (12,50) of diner (19,50).

Old Dutch Breda

Eten, drinken en vermaak. Voor een redelijke prijs kan hier gegeten en worden genoten van drankjes. Bovendien worden hier een groot aantal bijzondere avonden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan sportavonden, quiz-avonden en cabaret. Bovendien wordt hier vanuit ESN (Erasmus Student Network) elke dinsdag een drankje georganiseerd. 

Leuke bars en cafés

  • Ameezingbar: voor de stappers die niet bang zijn voor wat karaoke. 
  • Peddels: gezellige studenten kroeg
  • Proost: voor de mensen die liever in een club uitgaan
  • Spock: voor de Techno lovers
  • Nassau: voor de hiphop en RnB
  • Floria: voor de kapsalon na het stappen

Wil je eens een ander plekje om te studeren? Barista Cafe, In Kannen En Kruiken, Inspire en Sowieso zijn hiervoor fijne plekken.