Op kamers

Voor het eerst op jezelf in een nieuwe stad. Leuk! maar ook spannend

Kamernood heerst in alle studentensteden. Ook in Breda is het moeilijk om een kamer te vinden. Hier vind je enkele tips die het zoeken makkelijker maken.

Schrijf je zo snel mogelijk in

Vanaf één jaar voor aanvang van je studie kun je je al inschrijven bij Woonloket Breda via www.klikvoorkamers.nl. Na inschrijving krijg je een inlogcode en een wachtwoord. Daarmee kun je op de site het woningaanbod van de drie Bredase woningcorporaties bekijken en je inschrijven voor bepaalde woningen. 

Let op: om je in te kunnen schrijven bij Klik voor Kamers heb je een bewijs van inschrijving nodig. Dit kun je aanvragen via de Student Portal. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met studentoffice@buas.nl.

Online tips voor het vinden van een kamer

Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om een kamer te vinden. We hebben de beste tips op een rijtje gezet:

Inschrijven bij www.klikvoorkamers.nl. Facebook groepen zoals ‘kamer gezocht in Breda’ en “Living arrangements in Breda’

Via Google is nog een groot aantal andere aanbieders te vinden waaronder: 

In onderhuur

Je kunt ook in onderhuur gaan. Dan huur je tijdelijk de kamer van een student die voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat. Na deze periode moet je dus wel een andere kamer zoeken, maar dat zal makkelijker zijn dan in het begin van het schooljaar. Je kent immers de stad beter en je kunt je vrienden en medestudenten raadplegen.

 

Heb je een kamer gevonden?