BUas Games alumnus Matthijs van de Laar

Na je bachelor

Na het succesvol afronden van je studie Creative Media and Game Technologies mag je jezelf Bachelor of Science noemen.

Jouw carrière

Na het afronden van je studie kun je aan de slag binnen de game-industrie of je studeert verder voor een mastertitel.

Werken

Vaak start je je loopbaan in een assistent-functie en na verloop van tijd werk je je op naar hogere functies, zoals bijvoorbeeld hoofdontwerper, hoofdprogrammeur, artdirector of producer.

Portfoliomarkt

Binnen de game-industrie is er een grote vraag naar hoogwaardige specialisten. Als je de arbeidsmarkt betreedt, zul je zien dat werkgevers niet zozeer geïnteresseerd zijn in diploma's, maar wel in praktische resultaten. Bij het solliciteren naar een baan kan het zijn dat je geselecteerd wordt op het portfolio dat je tijdens je studie opbouwt.

Carrière voorbeelden

Buiten de reguliere functies binnen de game-industrie zijn er ook volop mogelijkheden om met je bachelordiploma Creative Media and Game Technologies  aan de slag te kunnen.

Alternatieve carrières voor Programming

 • Bij bedrijven die betrokken zijn bij Virtual Reality
 • Bij bedrijven die data visualiseren en behoefte hebben aan creatieve technici
 • Ontwerpen van simulaties (zoals rijsimulaties)
 • Bij bedrijven die producten ontwikkelen voor medische toepassingen

Alternatieve kansen voor Visual Arts

 • Bij bureaus die gespecialiseerd zijn in visualisatie, zoals architectuur
 • Bij animatiestudio's
 • Maken van film- en televisieproducties
 • Bij adverterende agentschappen

Alternatieve mogelijkheden voor Design & Production

 • Game journalistist
 • Game recensent
 • Schrijven van interactieve verhalen
 • In een productierollen in de digitale media-industrie
Doorstuderen

De bacheloropleiding Master Game Technology biedt goede doorstroommogelijkheden naar (inter)nationale masteropleidingen op het gebied van gaming. Ook een masteropleiding digitale media is een optie. Breda University of Applied Sciences biedt op deze gebieden de mastersopleidingen:

Master Game Technology 

Na je afstuderen kun je ​​eenjarige masteropleiding Master Game Technology volgen. Deze opleiding speelt met zijn technologische benadering in op een kwalitatieve behoefte: in plaats van conceptontwikkeling, richt het zich op het vinden van (innovatieve) oplossingen voor (technische) problemen waarmee studenten in het (internationale) werkveld worden geconfronteerd. De internationale context waarin het programma is vormgegeven sluit hierbij feilloos aan.

Meer weten over de Master Game Technology

Master Media Innovation

De Master Media Innovation is een eenjarige maseropleiding op het gebied van digitale media met een unieke, multidisciplinaire aanpak. Als jonge mediaprofessional leer je om analytische vaardigheden te verwerven, verder te kijken dan de oppervlakte van digitale media en cruciale digitale processen te onderscheiden. En niet alleen dat: na afstuderen beschik je over het vermogen om analytische inzichten om te zetten in de mediaproducten van morgen.

Meer weten over de Master Media Innovation?