Noord-Brabant op wereldtoneel gaming

Breda kan een wereldspeler op gaminggebied worden. Ubisoft, een van de grootste gamebedrijven ter wereld, de Provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en Breda University of Applied Sciences (BUas) concretiseren hun gezamenlijke plan in januari en februari 2023. De intentieovereenkomst voor dit internationale gamehub ecosysteem in Breda en Brabant werd eind december 2022 getekend.

Video Game Accelerator 2.0

De videogamesector is de grootste entertainmentsector ter wereld, en er is een grote vraag naar kennis over toegepaste videogametechnologie, zowel voor entertainment als voor serious gaming. Immers, ook in andere sectoren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van technologieën als Virtual & Augmented Reality, simulaties en digital twins. BUas heeft een van de beste videogamingopleidingen ter wereld met veel talent dat op deze technologie afstudeert. 

Een belangrijk onderdeel van het ecosysteem wordt de Video Game Accelerator 2.0 op de BUas campus: een gebouw met ‘state-of-the art’ productiefaciliteiten. In labs werken studenten aan hun eigen games om deze vervolgens te vermarkten tot gaming startups. Onderzoekers kunnen er werken aan toegepast onderzoek voor de verdere ontwikkeling van videogametechnologie. Daarnaast zijn er demonstratiefaciliteiten en wordt de Accelerator een ontmoetingsplaats voor lokale, regionale en internationale bedrijven die uit de gamingindustrie komen of gebruik willen maken van de kennis en kunde uit deze sector. 

Feestelijke ondertekening

De feestelijke ondertekening werd gedaan door Martijn van Gruijthuijsen (Gedeputeerde Economie, Financiën, Kennis- en Talentontwikkeling van de Provincie Noord-Brabant), Carla Kranenborg-van Eerd (Wethouder Economie, Arbeidsmarkt, Mobiliteit en Financiën van de Gemeente Breda),Olivier Dauba (Vice-president Ubisoft Europe) en Jorrit Snijder (voorzitter College van Bestuur bij Breda University of Applied Sciences).