Hospitaregeling

Heeft u een kamer over en wilt u een extraatje bijverdienen?

Verhuur een kamer

Een kamer vinden in Breda is lastig voor onze internationale studenten. Hierdoor kunnen sommigen van hen zelfs niet starten met hun studie bij BUas. Daarom heeft de gemeente Breda de hospitaregeling geïntroduceerd.  

Heeft u een of twee kamers over in uw huis? Dan kunt u deze (belastingvrij) verhuren, omdat u daarvoor kamerverhuurvrijstelling krijgt. U helpt er niet alleen een student mee uit de brand, maar het levert u zelf ook voordelen op:

  • het biedt u financiële ruimte
  • u doet nieuwe contacten op
  • via een internationale student komt u in aanraking met andere culturen
  • u bent niet meer altijd alleen in huis en u heeft aanspraak
  • u doet er iets goeds mee

De hospitaregeling: wat houdt dat in?

De hospitaregeling is er voor mensen die één of enkele kamers over hebben in het huis waar ze zelf wonen, waar zij 1 of maximaal 2 studenten huisvesting kunnen bieden. Maar hoe is dat nou in de praktijk, hospita zijn? Paul en Madelon delen hun ervaringen.

Voor wie?

De hospitaregeling geldt voor zowel mensen die in een eigen woning wonen als voor huurders bij een woningcorporatie. Bewoners van een huurwoning van een woningcorporatie moeten eerst toestemming vragen aan de woningcorporatie. Ook hypotheekverstrekkers kunnen hier specifieke regels voor hebben. Het is dus altijd goed om na te gaan welke regels voor u gelden.

Contact

Als u meer wilt weten over kamerverhuur of de hospitaregeling kunt u contact opnemen met de Housing Buddy van BUas

Of u vult het contactformulier hieronder in, dan nemen wij contact met u op. 

Contactformulier hospitaregeling