Je eigen bedrijf beginnen

Droom jij van een eigen bedrijf? En heb je misschien al een uniek business concept? Ga de uitdaging aan en begin je eigen onderneming al tijdens je studie. Wij helpen je daarbij!

Bij BUas hechten we veel waarde aan ondernemerschap. Veel studenten besluiten tijdens of na hun studie om te gaan ondernemen. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer 16% van alle BUas studenten ambitie heeft om een eigen bedrijf te starten? En dat ruim 280 studenten op dit moment al een eigen bedrijf hebben naast hun studie?

Vakken en minors over ondernemerschap

Ondernemerschap zit in het DNA van alle BUas opleidingen. Je leert hoe je een ondernemende professional wordt. Zo begeleidt BUas Startup Support je bij het opzetten van je eigen bedrijf. Ook zijn er per opleiding speciale vakken over ondernemerschap en kun je in het vierde jaar een minor Ondernemerschap volgen die voor alle BUas studenten toegankelijk is. En als je wilt, kun je afstuderen met je eigen bedrijf.

BUas Startup Support

Schakel BUas Startup Support in als je naast of na je studie een eigen bedrijf wilt starten. Heb je een goed idee, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Of heb je al een lopend bedrijf dat je wilt laten groeien? Voor elke fase van ondernemerschap kun je bij BUas Startup Support terecht. We organiseren leuke en leerzame events over verschillende thema’s, we hebben coaches die je kunnen begeleiden, we hebben toegang tot financieringsfondsen en we brengen je in contact met andere ondernemende studenten. We werken ook nauw samen met regionale partners zoals Bwise, zodat we je kunnen ondersteunen bij de start of groei van je bedrijf.

Meer weten?

Neem contact met ons op
 

Zij zijn ondernemer geworden tijdens hun studie

Ik leerde alles over financiën, marketing en netwerken

Ondernemen was een hele nieuwe uitdaging voor mij. Ik sloot me aan bij de BUas Startup Support groep, en raakte al snel erg betrokken. Ik heb er zoveel geleerd! Financiën, marketing, netwerken. Als iemand me een paar jaar geleden had verteld dat ik zo goed kon netwerken, zou ik die persoon nooit hebben geloofd. Ik ben introvert en maak niet zo makkelijk contact. Bij BUas heb ik geleerd hoe je goed met klanten praat en hoe je onderhandelt. Ik deed de minor Resilient Entrepreneurship en de Own Company track, en ik vond het allebei geweldig!

Zsofia Dankova

Freelance Game artist

Je ontmoet ook andere studentondernemers

Wat voor mij het meest waardevol was bij de start van mijn eigen bedrijf, was het advies van mijn coach, bij wie ik met elk probleem terecht konden. Ik heb ook samengewerkt met andere BUSS start-ups, bijvoorbeeld voor marketingadvies. Daarnaast heb ik erg genoten van de evenementen waar ik andere BUas studentondernemers kon ontmoeten en ervaringen kon uitwisselen. En last but not least, het krijgen van de overheidssubsidie was een enorm voordeel!

Koen Diederink

Mede-eigenaar Kringshoppen

Ik had professionele begeleiding nodig

Ik kwam bij BUas Startup Support omdat ik niet wist hoe ik mijn eigen onderneming moest starten, vooral in een vreemd land. Ik deed alles op mijn gevoel en ik had het gevoel dat ik professionele begeleiding nodig had. En als student was ik op zoek naar gratis advies. Vanaf de eerste ontmoeting wist ik dat het me enorm zou helpen en mijn horizon zou verbreden. 

Maria Kubik

Online aanbieder Engelse les voor volwassenen

Je bedrijf vestigen in Breda

Er zijn meer dan genoeg redenen om je bedrijf in Breda te vestigen. Het is een jonge, frisse stad waar het voor jonge ondernemers makkelijk is om elkaar te ontmoeten en visies en  ideeën te delen. Breda is centraal gelegen tussen de grote steden Amsterdam, Brussel, Rotterdam en Antwerpen en goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto.

In deze video zie je waarom andere bedrijven voor Breda kozen.