Aanmeld- en selectieprocedure

Hotel Management

Heb je een diploma van een buitenlandse vooropleiding (of van de Nederlandse Antillen), volg dan de procedure voor internationale studenten, ook al heb je de Nederlandse nationaliteit. 

Nederlandse studenten

De opleiding Hotel Management mag haar eigen studenten selecteren op basis van vooropleiding en aanvullende eisen en hanteert daarom een selectieprocedure. Zorg ervoor dat je voor de deadline van 1 mei  aangemeld bent en de gevraagde bestanden hebt aangeleverd, anders kun je niet meedoen aan de selectieprocedure. Let op: De selectieprocedure is net als de opleiding in het Engels.

DigiD

Om te kunnen inschrijven heb je DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag deze op tijd aan, dit duurt vijf werkdagen.

Aanmeldings- en selectieprocedure

Stap 1. Doe een verzoek tot inschrijving in Studielink

Je aanmelding start bij Studielink, de aanmeld- en inschrijvingsapplicatie voor een opleiding in het hoger onderwijs in Nederland. Voer je persoonsgegevens in en doe een verzoek tot inschrijving.

Je kunt de status van je aanvraag volgen op je persoonlijke Studielink-pagina.

Stap 2. Meld je aan via ‘My Online Application’

Nadat je in Studielink je verzoek tot inschrijving hebt ingediend, ontvang je een e-mail waarin je wordt uitgenodigd om je aan te melden in ‘My Online Application’.

In ‘My Online Application’ word je verzocht:

 • een aantal documenten te uploaden
 1. Een compleet cv (in het Engels),
 2. Motivatiebrief (in het Engels),
 3. diploma van je vooropleiding inclusief cijferlijst of je meest recente cijferlijst als je je diploma nog niet hebt behaald.

Let op: de gevraagde documenten moeten vóór 1 mei zijn geuploaded. 

 • een datum voor je selectiedag te kiezen. 

Pas wanneer alle gevraagde documenten tijdig zijn geüploaded en aan de eisen voldoen, krijg je een uitnodiging voor een selectiedag op de BUAS campus. De selectiedag is in het Engels.

Samen met de uitnodiging ontvang je login-gegevens om

 • een online assessment (NOA) te maken.
  De test bestaat uit een capaciteitentest, een competentietest, een studiegerelateerde persoonlijkheidstest.
   
 • een Engelse test te maken. 

Beide tests moeten voor de selectiedag zijn afgerond. Daarnaast wordt je verzocht:

 • een persoonlijke ‘pitch’ voor het selectiegesprek voor te bereiden

Status van je aanmelding volgen

Je kunt de status van je aanmelding volgen op je 

 • persoonlijke Studielink-pagina en 
 • in het voortgangsoverzicht in ‘My Online Application’.

 

Stap 3: Doe mee aan de selectiedag op de campus (face to face)

De selectiedag bestaat uit de onderdelen:

 • Introductie over de opleiding Hotel Management 
 • Interview
  - Je start met een persoonlijke pitch waarin je de kans krijgt om jezelf voor te stellen 
  - De resultaten van de Engelse test en persoonlijkheidstest worden besproken
  - Een gesprek met de selectiecommissie waarin je motivatie, (internationale) horeca-ervaring, je beheersing van de Engelse taal en persoonlijke eigenschappen en kenmerken aan bod komen.
 • Rondleiding door het gebouw / Campus

Toelating

Binnen 2 weken na de selectiedag krijg je bericht of je bent toegelaten tot de opleiding.

Selectiecriteria naast de formele toelatingseisen

Naast de formele toelatingseisen wordt ook rekening gehouden met affiniteit met de horeca en/of aantoonbare werkervaring in deze branche. Andere selectiecriteria zijn analytische vaardigheden, inzicht in commerciële zaken, sociale intelligentie, servicegerichte instelling, innovatieve mindset, talenkennis, onafhankelijkheid en ondernemersgeest. Daarnaast moet je jouw vaardigheid in het Engels aantonen. Ook bespreken we het niveau van je tweede moderne vreemde taal (Engelstalige pdf).

Stap 4. Maak je inschrijving compleet; betaling van collegegeld

Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.

 

Selection day

Bekijk deze video voor tips over hoe je je kunt voorbereiden op de selectiedag. 

 

We houden contact

Gedurende het hele proces van aanmelding, selectie en inschrijving, blijven wij graag met je in contact via email. Lees daarom regelmatig je berichten en onderneem tijdig actie wanneer dat nodig is.


Meld je aan

Veelgestelde vragen over de aanmeldprocedure

Wat zijn de toelatingseisen voor aanmelders met de Nederlandse vooropleiding?

Vooropleiding havo / vwo 
Alle havo- en vwo-profielen met een 2e moderne vreemde taal in het eindexamenpakket zijn toelaatbaar. 
Heb je als havist het profiel C&M, dan moet je naast een 2e moderne vreemde taal ook Economie of Management & Organisatie in je eindexamenpakket hebben.

Vooropleiding Mbo
De mbo-4 opleiding Horeca Ondernemer Manager (HOM) is toelaatbaar voor de vierjarige hbo-bacheloropleiding Hotel Management aan BUas.

Alle andere mbo-4 opleidingen met een tweede moderne vreemde taal* zijn toelaatbaar (Frans (B1), of Duits (B1), of Spaans (A2).

Kan ik me ook aanmelden als ik geen 2e moderne vreemde taal in mijn profiel heb? 

Als je niet aan de eis van een 2e moderne vreemde taal voldoet, zijn er toch nog mogelijkheden om de opleiding te volgen. Je zult moeten kunnen aantonen dat je voor 1 juli je kennis van een tweede moderne vreemde taal op niveau hebt gebracht. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor de bacheloropleiding Hotel Management?

De deadline voor de aanmelding en het aanleveren van de gevraagde bestanden is 1 mei. Hierna kun je niet meedoen aan de selectieprocedure.

Heb ik economie in mijn pakket nodig?

Een groot deel van de opleiding bestaat uit economische vakken. Het is dus handig als je hier al voorkennis over hebt. Echter is dit niet verplichte bij de meeste vooropleidingen. Heb je havo met een C&M profiel, dan heb je wel economie, M&O of BE nodig in je pakket. 

Wat moet er in mijn motivatiebrief staan?

Het is van belang dat jij in je motivatiebrief aangeeft waarom jij de opleiding wilt doen. Wat maakt jou enthousiast over deze opleiding? Laat zien wat je affiniteit met hospitality en het hotelwezen is. Waar kijk je naar uit en wat heeft jou de beslissing laten maken om je in te schrijven? Geef ook bijvoorbeeld eventuele valkuilen aan en hoe je deze wilt aanpakken tijdens je studie. Zo toon je dat je bewust bent van je sterktes en zwaktes en kun je hier aan werken tijdens de opleiding. Vertel ook waarom jij voor Breda University of Applied Sciences hebt gekozen en wat doorslaggevend was. Geef ook zeker je eigen draai aan de motivatiebrief en maak deze in het Engels. Succes!