Deficiënties wegwerken Built Environment en Logistics

Deficiënties wegwerken

Je wilt een opleiding gaan volgen waarvoor je niet de juiste profielvakken hebt. Je hebt dan één of meer zogeheten deficiënties die je weg moet werken.

Deficiënties kun je op verschillende manieren wegwerken:

  • door een deelcertificaat te halen bij
    • een (schriftelijke) onderwijsinstelling
    • het Volwassenen/Avondonderwijs
    • een particuliere instelling
  • door zelfstudie en het staatsexamen te doen (aanmelden voor 1 januari). Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de decaan van je middelbare school. 

Assessment

Breda University of Applied Sciences biedt studenten voor de opleidingen Built Environment en Logistics met deficiënties een beperkt aantal mogelijkheden een deficiëntieassessment te doen. Met een voldoende resultaat kom je dan toch in aanmerking om met de opleiding te starten.

In dit assessment komt het volgende aan bod:
-    Motivatiebrief en CV
-    Voorbereidende inhoudelijke opdracht
-    Assessmentgesprek met vakdocent en decaan

In het assessmentgesprek gaan we in op je motivatie voor de opleiding, beeld van de opleiding en het werkveld, resultaten van je voorbereidende opdracht en hoe je eventuele ontbrekende kennis gaat verwerven.

Let op: het met voldoende resultaat afleggen van het deficiëntieassessment geeft toegang tot het reguliere 4-jarige programma, niet tot een verkort traject.

Aanmelden deficiëntieassessment

Je kunt je aanmelden voor een assessment via een e-mail naar studentcounsellorABEL@buas.nl. Vermeld in deze mail je naam, gewenste opleiding, je vooropleiding en je deficiëntie(s). Deelname aan deze assessmentprocedure is mogelijk tot 16 juni 2023.