Onthulling van 113 plaquette

‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien’. Dat staat op de 113 plaquette die Jorrit Snijder (voorzitter van het college van Bestuur bij BUas), samen met Arjen van Drunen (wethouder bij de gemeente Breda), Aranka ter Avest (student, MR lid) en Sam de Vries (student, lid van herendispuut Palto) op dinsdag 16 april op een van de bankjes op ons campusterrein bevestigde. 

  • Over BUas

En dat is nodig want sinds de coronapandemie zien we een toename van depressie en suïcidale gedachten onder jongeren. Zelfdoding is zelfs de voornaamste doodsoorzaak onder deze groep. Vandaar deze oproep. Om iedereen, dichtbij en op onze campus, eraan te herinneren dat het zo belangrijk is om met elkaar in gesprek te blijven en elkaar echt te zien.   

De Gemeente Breda nam eind vorig jaar de motie ‘De Stille Strijd’ aan. Deze motie gaat over het voorkomen van suïcide. In het kader van die motie plaatste de gemeente eind vorig jaar al op verschillende plaatsen in de stad Breda plaquettes. Begin dit jaar deelde de gemeente de plaquettes uit aan partners in de stad, waaronder BUas. 

Jorrit Snijder: “Het welzijn van onze studenten en medewerkers is een van de topprioriteiten van onze internationale BUas community. Daarom hebben we een plaquette geplaatst. Om de drempel om over mentale problemen te praten te verlagen. En om onszelf eraan te herinneren dat we oog houden voor de ander en elkaar proberen te ondersteunen. “

Vanwege het internationale karakter van onze hogeschool hebben wij ook een Engelstalige plaquette laten maken. Die wordt binnenkort op een van de andere bankjes bevestigd. A meaningful conversation starts with genuine understanding’ wordt de tekst op die plaquette.