Kamerlid Van der Woude op werkbezoek

Vrijdag 26 mei was VVD politica en Tweede Kamer-lid Hatte van der Woude op bezoek bij BUas. Dit naar aanleiding van een video-oproep die we onlangs als onderwijsinstelling samen met het bedrijfsleven deden aan de politiek om het belang en behoud van internationale studenten in Nederland te benadrukken.

  • Over BUas
  • Global engagement

Kamerlid Van der Woude ging in op onze uitnodiging en tijdens een rondleiding over de campus kwam het internationaliseringsdebat uitgebreid aan bod. Er werd tevens gesproken over studentenwelzijn, huisvesting en de veranderingen in het bindend studie advies (BSA). 

Internationaliseringsbeleid 

Van der Woude pleit voor een genuanceerde aanpak van het internationaliseringsbeleid. Ze benadrukt het belang van een echte international classroom en juicht internationalisering toe als dat vanuit onderwijskundig en werkveldperspectief een begrijpelijke keuze is. Daarbij vindt ze het zeer belangrijk dat de hogescholen en universiteiten hun welzijn en hun verbinding met Nederlandse studenten bevorderen. “Er is geen pasklare oplossing voor heel Nederland, dus moet het mogelijk zijn om de maatregelen af te stemmen op een specifieke instelling of regio.”

Het internationale karakter van BUas

Jorrit Snijder, voorzitter van het College van Bestuur van BUas, is blij dat het VVD-kamerlid oog heeft voor de bijzondere kenmerken en het internationale karakter van BUas en de noodzaak ziet om niet alle instellingen over één kam te scheren. “BUas staat voor kwaliteit en kleinschaligheid. Ons onderwijs en onderzoek zijn sterk gebaat bij een internationaal georiënteerd curriculum én bij een internationale community. We streven daarom naar een verhouding van pakweg 1 op de 3 studenten met een internationale achtergrond. Voor ons onderwijs is dat een optimale mix.”

Van-der-Woude-werkbezoek-detail