Dr. Jorrit (J.K.) Snijder is benoemd, met ingang van 15 oktober 2020, als voorzitter van het college van bestuur van BUas. Hij is de opvolger van Elisabeth Minnemann die in augustus 2020 bij BUas is weggegaan. 

Jorrit Snijder is momenteel directeur-bestuurder van University College Roosevelt (UCR) en bekleedt die functie sinds 2008. UCR is een hogeschool die intensieve studies aanbiedt in een breed scala van academische disciplines in de vrije kunsten en wetenschap, met een hoog percentage internationale studenten. Hiervoor was hij  Section Chief Research Master Programmes bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en docent Public Administration bij Universiteit Leiden/Campus Den Haag. In het verleden was hij ook lid van het Consortium of Higher Education Researchers (CHER) en strategisch adviseur voor hoger onderwijsinstellingen in Japan. 

Jorrit (44, getrouwd, 2 kinderen) heeft Public Administration gestudeerd bij Universiteit Leiden (Master), met een stage in Denemarken (Universiteit van Aarhus), en behaalde zijn PhD in Higher Education Policy Studies aan de Universiteit van Twente in 2016. Jorrit Snijder heeft de volgende nevenfuncties: voorzitter van de Raad van Toezicht bij zorgorganisatie WVO-Zorg en lid van de Economic Board Zeeland.  

Jorrit Snijder over zijn aanstelling: “Leren, onderzoeken en ondernemen. Het is deze houding die mij in het bijzonder aansprak tijdens mijn kennismaking met BUas op de prachtige campus in Breda. Het is een grote eer voor mij om voorzitter van Breda University of Applied Sciences te worden. Ik kijk ernaar uit om de studenten en docenten te ontmoeten, evenals de BUas werkveldpartners, onderzoeks-partners en andere belanghebbenden van BUas.”

Erwin van Lambaart, voorzitter van de Raad van Toezicht van BUas: “We zijn erg blij met de benoeming van Jorrit als voorzitter van het College van Bestuur van BUas. Hij heeft niet alleen veel ervaring als bestuurder in het hoger onderwijs, maar is ook in staat om op een verbindende manier topkwaliteit na te streven. Hij hecht waarde aan innovatie in combinatie met zakelijk denken en is uiterst gemotiveerd om, samen met Nico van Os, onze sterke internationale instelling in de komende jaren te leiden en verder vorm en uitvoering te geven aan onze langetermijnstrategie.”

BUas Raad van Toezicht