Esports venue The Hive officieel geopend

Hoe cool is het dat BUas haar eigen gaming en esports room / ontmoetingsplaats heeft op de campus? Deze heet The Hive en is officieel geopend op vrijdag 21 april door wethouder Daan Quaars en Roland Kleve, academiedirecteur van Leisure & Events.

 


The Hive is toegankelijk voor iedereen uit Breda die geïnteresseerd is in gaming en esports. Heel wat studenten en medewerkers van BUas maken er al gebruik van. Maar er zijn ook al studenten van Avans die hun weg naar The Hive hebben gevonden. 

Esports community en onderwijs

Tijdens de opening leerden de bezoekers meer over de esports ambities van Breda en BUas. Het doel is om een gaming en esports faciliteit te creëren waar de community zich welkom voelt om elkaar te ontmoeten en te spelen. BUas biedt een specialisatie Sport & Esports en een vierdejaars minor Esports Event en Media Management.

Tijdens het evenement konden bezoekers tegen en met elkaar gamen, de prof verslaan, een showcasegame bekijken en meer te weten komen over de dynamische wereld van esports.

De esports-industrie is een serieuze, wereldwijd groeiende business. The Hive geeft de community de kans om op een professionele manier meer te leren over deze industrie, samen met nationale en internationale partners.

 

 

 

 

 

Meer info of meedoen? 

The Hive is de thuisbasis van esports-team Breda Guardians. Breda Guardians heeft verschillende teams in games als Valorant, CS:GO, Rocket League en League of Legends. Wil je meer weten over The Hive, esports of Breda Guardians, of wil je graag deel uitmaken van Breda Guardians? Stuur een email naar bredaguardians@buas.nl