Ajay Kapur nieuwe Directeur Academie voor Leisure & Events

Op 26 augustus 2024 begint Ajay Kapur als onze nieuwe directeur van de Academy for Leisure and Events en lid van de Executive Board van BUas. Hij wordt de opvolger van Roland Kleve, die per mei 2024 uit die functie is teruggetreden.

  • Over BUas
  • Leisure & events

De afgelopen twee jaar heeft Ajay Kapur bij Saxion gewerkt, als manager van de Academie voor Creatieve Technologie en als opleidingsmanager van de Academie voor Toegepaste Psychologie en Internationaal HRM. Daarvoor werkte hij 12 jaar bij Hotelschool Den Haag en Amsterdam als Docent Marketing & Sales, als Faculteitshoofd Marketing & Innovatie en als Manager Bachelor opleidingen. 

In de begindagen van zijn carrière heeft Ajay gewerkt voor Loyalty Management Nederland (Airmiles) en in verschillende marketing- en salesfuncties bij Delta Lloyd Verzekeringen.

Ajay (53, geboren in India) heeft een bachelorgraad in Hotelmanagement (Den Haag) en een Master of Science- en MBA-graad (Universiteit van Amsterdam), en heeft diverse marketingopleidingen afgerond. Daarnaast heeft hij verschillende managementopleidingen gevolgd. Naast zijn structurele functies heeft hij meegewerkt aan onderzoek naar overtoerisme, was hij moderator op de Independent Hotel Show en lid van de Delta Lloyd Diversity Committee. Hij heeft gewoond en gewerkt in India en het Verenigd Koninkrijk. Momenteel woont Ajay in Amsterdam met zijn vrouw Mariëlle, die oorspronkelijk uit Roosendaal komt. Ze hebben een rescue-hond uit Griekenland.

Jorrit Snijder, voorzitter van het College van Bestuur van BUas: ‘Ajay is een ervaren manager in het hoger onderwijs en een aanwinst voor onze BUas-community. Hij heeft een rijke carrière in het hoger onderwijs, waarin hij nauw samenwerkt met het bedrijfsleven en studenten, en een sterke interculturele mindset. We kijken uit naar de samenwerking met Ajay en naar zijn bijdrage aan onze Leisure & Events - community, evenals aan het bredere BUas-hospitalityperspectief.’

Ajay: ‘Een van de eerste dingen die me opviel bij BUas was de zin ”creating meaningful experiences”. Er zijn twee redenen waarom dit mij zo aanspreekt: ten eerste geeft het de essentie weer van het vakgebied vrije tijd en evenementen, en ten tweede geeft het, in de kern, de periode van transformatie weer die wij als opleiders aan onze studenten kunnen bieden. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met faculteit, medewerkers, studenten en het werkveld. Uit mijn eerste ervaringen met de BUas gemeenschap blijkt heel duidelijk de typische hartelijke mentaliteit die ik van Brabant gewend ben!’