Discover the world of Kate, Lars, Amy

Discover the world of Kate
De studie is erg praktijkgericht, met projecten waarbij je echt op een bedrijf moet afstappen.

Student Logistics Management

Kate

“Ik zit nu in het eerste jaar van International Logistics Management en heb het erg naar mijn zin. Meteen vanaf het moment dat de studie begon, had ik het naar mijn zin door de gezellige sfeer. Die gezelligheid was voor mij erg belangrijk, aangezien dat op mijn vorige studie niet het geval was en waar ik dus ook al heel snel ben gestopt. De studie logistiek trok mij aan vanwege mijn hobby om dingen te organiseren en controle te houden over bijvoorbeeld evenementen. De studie sluit mooi aan op die hobby, omdat het hebben van overzicht heel erg belangrijk is in de logistiek. De afstand tussen docenten en studenten is erg klein, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Elke klas heeft een mentor, die meekijkt naar de vooruitgang van de studenten. De docenten zijn persoonlijk en toegankelijk richting studenten waardoor je makkelijk op een docent af kunt stappen als je vragen hebt. Ik zit in een kleine klas, waardoor ik niet het gevoel heb dat ik een nummertje ben. De studie is erg praktijkgericht, met projecten waarbij je echt op een bedrijf moet afstappen of de logistiek van een bestaand bedrijf moet analyseren. Hierdoor krijg je duidelijk een beeld hoe werken in de logistiek is. De studie logistiek en heel BUAS laat een goede balans zien tussen gezelligheid en serieus leren, hierdoor heb ik het erg naar mijn zin op de opleiding en op de campus.” 

Discover the world of Lars
Ik ben overgestapt naar logistiek in Breda, mijn beste keuze ooit!

Student Logistics Engineering

Lars

“Na hiervoor een jaar een andere studie gedaan te hebben (aan de TU Delft) kwam ik in Breda terecht. Toen ik naar Delft ging, twijfelde ik tussen die studie daar en mijn huidige studie Logistics Engineering hier in Breda. Ik koos toen voor Delft, omdat het een echte universiteit was en ik relatief makkelijk vwo had gedaan. Na een jaar geen leuke studie gedaan te hebben, ben ik alsnog overgestapt naar logistiek in Breda, mijn beste keuze ooit! Ik zit hier helemaal op mijn plek. De mensen zijn leuk, de studie is leuk en de sfeer binnen de academie is super! Na een super introweek mocht ik deze een jaar later mee organiseren. Dit was ook een topervaring. Wat mij zo aanspreekt aan deze studie is de gemoedelijke sfeer, het contact met docenten en medestudenten en het praktijkgerichte van de opleiding; je weet echt waar je mee bezig bent. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik ben dat ik alsnog de keuze voor deze studie heb gemaakt!”

Discover the world of Amy
De docenten proberen in hun lessen actuele vraagstukken mee te nemen en hebben vaak ervaring in de praktijk.

Student Logistics Management, Engelstalig

Amy

“Ik wist eerst niet goed wat ik wilde studeren. Na 10 maanden in Amerika gewoond te hebben, waren mijn Engelse vaardigheden sterk verbeterd, daarom besloot ik om een studie te doen die zou worden gegeven in het Engels. Uiteindelijk kwam ik bij de studie International Logistics Management van BUAS. Door deze opleiding leer je om in processen te denken en uit te zoeken hoe iets echt in elkaar zit. Daarnaast krijg je natuurlijk ook vakken als warehousing, inventory management en intermodal transport. De docenten proberen in hun lessen actuele vraagstukken mee te nemen en hebben vaak ervaring in de praktijk. Dit maakt de lessen erg interessant om te volgen. Na je studie kun je veel richtingen op en de baangarantie is hoog.”