interviews Koen Lotte NL

Discover the world of Koen
Onze opdracht is een rapport te schrijven waarmee we de gemeente helpen de kwantiteit van de toeristische overnachtingen te verbeteren.

Koen

Student

“Het is 12 uur ’s middags, ik zit in de les Financial Management. Het is een les van twee uur, maar gelukkig hebben we een korte pauze halverwege om even wat te drinken te halen of wat te eten. De meeste mensen zijn niet zo’n fan van Finance, maar ik heb er niet zo veel problemen mee, omdat ik M&O (bedrijfseconomie) heb gehad op de middelbare school. We maken vooral oefenopdrachten die we daarna bespreken. Een goede manier om te oefenen met het toepassen van de theorie. We werken aan een case en krijgen elke week opdrachten die gerelateerd zijn aan hetzelfde bedrijf. We krijgen Finance zodat we, als we straks manager zijn binnen een bedrijf, de financiële rapporten die we dan te zien krijgen ook daadwerkelijk begrijpen. Het is geen accountancy, het wordt niet van ons verwacht dat we later zelf dit soort uitgebreide rapporten maken.

14:00; we hebben nu meteen weer les, Stakeholder Network Dynamics dit keer. We moeten ons eigen Stakeholder Network Model van een bedrijf in Breda presenteren en krijgen feedback van de docent, zodat we het kunnen verbeteren en gebruiken in het verslag dat we moeten inleveren aan het eind van het blok ter beoordeling. Onze opdracht is een rapport te schrijven waarmee we de gemeente helpen de kwantiteit van de toeristische overnachtingen te verbeteren. Dit doen we aan de hand van de stakeholders waar onze persona mee in aanraking komt (voor, tijdens & na zijn verblijf).

 

15:30; de les is voorbij, het is weekend! Morgen zijn we vrij. Eenmaal thuis nog even wat doen voor school, een wasje draaien, met de stofzuiger door mijn kamer en dan kijk ik met een huisgenoot nog even een film. We gaan vanavond met huisgenoten een Gnocci schotel eten en de boodschappen moeten nog gedaan worden. We nemen meteen ook bier mee, want het is donderdag! We hebben met wat vrienden afgesproken om vanavond de stad in te gaan en pre-drinks te doen bij iemand thuis. Gelukkig morgen geen les!”

Discover the world of Lotte
Ik raad iedereen aan mee te gaan op studiereis!

Lotte

Student

“Uit mijn klas ging iedereen mee naar het Spaanse Andalusië, en des te meer zin hadden wij erin! De reden dat ik mee ben gegaan op studiereis is toch wel de gezelligheid en de nieuwe mensen uit andere klassen die je leert kennen. Toen ik me inschreef, wist ik niet dat we naar Andalusië gingen. Dit was een leuke bijkomstigheid, omdat ik een grote passie heb voor de Spaanse cultuur en de Spaanse taal.

Tijdens deze reis van vijf dagen moest er ook een mondeling tentamen voor het vak ‘Vaardigheden lab’ worden afgenomen. Dit was in de vorm van een rondleiding door een bepaald gebied en langs bezienswaardigheden in een van de steden die wij zouden bezoeken. We deden de rondleiding in groepjes van ongeveer vier personen.”

Ik heb deze reis ontzettend genoten met iedereen van mijn leerjaar en daarbij waren de docenten ook hartstikke gezellig. Tijdens de reis heb ik veel geleerd over de cultuur in de streek Andalusië en heerlijk op zijn Spaans gegeten en gedronken. Als ik dit nog een keer mee mocht maken, dan zou ik dat absoluut weer doen! Dit was voor mij een onvergetelijke ervaring waar ik de rest van mijn studiejaren, maar ook daarna nog, van kan genieten. Wij hebben met z’n allen zulke mooie, maar ook hilarische momenten beleefd. Ongeacht naar welke bestemming je ook gaat, Ik raad iedereen aan mee te gaan op studiereis!