Interview met Ewout Sanders

Interview met Ewout Sanders
Ewout Sanders, lid van het managementteam bij Academy for Leisure en Events is geïnterviewd door Dirk Jilesen, derdejaarsstudent van Leisure en Events Management

Ewout Sanders

Docent

Hoeveel studenten hebben zich al aangemeld voor de Leisure & Events opleiding?
Op dit moment hebben we ruim 450 aanmeldingen voor onze hbo-opleiding Leisure & Events Management. Dat is ongeveer net zo veel als vorig jaar rond deze tijd. Uiteindelijk startten we toen in september met 435 studenten.

Hoeveel studenten zijn Nederlands en hoeveel internationaal?
Op dit moment hebben we maar liefst 125 internationale studenten die zich hebben ingeschreven. De ervaring leert dat hiervan een deel besluit iets anders te gaan doen. Maar het aantal internationale aanmeldingen (dus meer dan 25%) is nu groter dan vorig jaar.

Welke nationaliteiten hebben voor de opleiding Leisure & Events Management gekozen?
Ik heb geen actueel overzicht, maar als ik naar het huidige eerste jaar kijk, komen de studenten uit de hele wereld: bijvoorbeeld Dubai, Verenigde Staten, Bulgarije, Australië, Indonesië, Roemenië, Finland, Italië en Turkije. Maar uiteraard ook studenten dichterbij Nederland, zoals uit Duitsland, België of Frankrijk.

Welke nationaliteiten hebben de docenten van de Leisure & Events Management opleiding?
Die is heel verschillend. De meeste docenten hebben de Nederlandse nationaliteit, maar een aantal van deze collegae heeft ook internationale ervaring. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook collegae met de Engelse, Ierse, Braziliaanse, Italiaanse, Turkse of Bulgaarse nationaliteit.

Welke bedrijven en merken werken samen met de Leisure & Events opleiding?
Dat zijn er te veel om op te noemen. Bedenk dat er jaarlijks alleen al ongeveer 250 studenten stage gaan lopen die allemaal een stageplek vinden bij een organisatie uit de Leisure & Events industrie. Maar daarnaast werken we ook samen met bedrijven aan projecten of geven bedrijven opdrachten aan onze studenten.

Denk bijvoorbeeld in de Live Music & Dance aan partners als ID&T, Mojo of Alda. Daarnaast werken we ook met attractieparken als Disney, Efteling en Europa-Park. Maar ook op het gebied van cultuur (theaters, poppodia, musea), sport en esports (esports evenementen, betaalde voetbalclubs) en bekende leisure locaties als Ziggo Dome of Ahoy. In het werkveld zijn daarnaast veel kleine en middelgrote bedrijven of overheden (denk aan gemeenten, provincie) actief: die mogen we niet vergeten, want veel van onze studenten gaan ook daar aan de slag.

Hoe wordt de lesstof voor komend collegejaar voorbereid?
De lesstof blijft hetzelfde voor zowel fysiek als digitaal onderwijs. Als Leisure & Events manager leer je bepaalde competenties en vaardigheden en die blijven hetzelfde.

Hoe ziet u de manier van lesgeven, mocht de corona situatie hetzelfde blijven tot het volgende jaar?
Er is in deze vervelende corona situatie een groot bijkomend voordeel: als onderwijsinstelling hebben we in zeer korte tijd erg veel ervaring opgedaan met digitaal lesgeven. Dat betekent dat als fysiek onderwijs onverhoopt ook na de vakantie nog niet mogelijk zou zijn, we het onderwijs digitaal aanbieden.

Hoorcolleges/ lectures worden ook nu al digitaal gegeven. En soms wordt de stof van colleges opgeknipt om er kortere clips van op te nemen die je als student dan kunt bekijken.

Als student zit je ook bij digitaal onderwijs gewoon in een klas, werk je digitaal samen in groepjes studenten aan opdrachten en heb je regelmatig contact met de gehele klas via een videoverbinding. Daar heb je als student alleen een goed werkende laptop voor nodig.

Worden er nog fieldtrips naar bedrijven georganiseerd of verwacht komend collegejaar?
We gaan ervan uit dat in het komende schooljaar met studenten ook weer fieldtrips kunnen organiseren naar bedrijven. Dat is namelijk belangrijk om je als student te kunnen oriënteren op het werkveld. Mocht dat vanwege de corona situatie nog niet mogelijk zijn, dan gaan we uiteraard op zoek naar alternatieven. Denk dan bijvoorbeeld aan videoclips van mensen die werkzaam zijn in het werkveld, digitale presentaties, etc.