Daan Duijm

Daan bouwt attractieparken

"Sinds oktober 2019 werk ik in Vietnam als operationeel directeur voor een groot onroerend goedbedrijf dat attractieparken bouwt. Mijn baan hier is het verbeteren en opzetten van nieuwe attracties en nieuwe amusementsparken."

 

Daan is  nu Director of Operations & Set Up, Sunworld Group Vietnam. Hij werkte na zijn studie al in Dubai, Maleisië en Indonesië voor themaparken en waterparken.

Welke opleiding heb je gevolgd en wanneer ben je afgestudeerd?

In 2011 ben ik afgestudeerd met een Associate Degree Tourism Management. Daarna heb ik een jaar gewerkt voor Disney Cruise Line in Amerika. Vervolgens kon ik weer instromen in jaar 3 van de 4-jarige opleiding en ben ik in 2014 afgestudeerd aan de Bachelor Tourism Management.

Waarom heb je die opleiding gekozen?

Ik heb voor de opleiding gekozen vanwege de project-orientatie waarbij wij als studenten werkten aan telkens een ander project en de lessen specifiek omtrent een vraagstuk georganiseerd werden. Deze indeling zorgt voor een erg vakgerichte en afwisselende omgeving en een duidelijke link met het vakgebied. Tijdens mijn studie heb ik met collega studenten aan opdrachten van meer dan 10 verschillende bedrijven gewerkt.

Welke functie heb je nu & sinds wanneer? Wat houdt het werk in?

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in Dubai, Maleisië, Indonesië in Themaparken en Waterparken in verschillende management rollen. Sinds oktober 2019 werk ik in Viëtnam als Operationeel Directeur voor een groot onroerend goed bedrijf (Sunworld) dat attractieparken bouwt. Mijn baan hier houdt in het verbeteren en opzetten van nieuwe attracties en nieuwe amusementparken. Bijvoorbeeld; 2 maanden geleden hebben we een nieuw waterpark geopend in Zuid-Viëtnam en volgende maand ga ik naar het Noorden van Viëtnam om een nieuwe kabelbaan te openen. 
Hier in Azië is mijn werk erg 'hands-on', van het bepalen van de locaties voor de bewegwijzering in een waterpark, nieuwe supervisors en managers interviewen, tot het trainen van operationele procedures voor een nieuwe rollercoaster. Ik besteed gemiddeld 40% van mijn tijd in de amusementsparken en 60% op kantoor.