Onderzoek

Een van de aandachtsgebieden van Sustainability@BUas.

Als gespecialiseerde kennisinstelling richten we ons op uitdagingen en kansen voor zinvolle toepassing van die specialistische kennis door middel van toegepast onderzoek.  

Ons onderzoek wordt geleid door drie integrale en overkoepelende onderzoeksthema’s: (1) Designing and Managing Experiences, (2) Making Places and Shaping Destinations, (3) People and Goods on the Move.

Nogmaals, deze thema’s zijn inherent aan de uitdaging van het realiseren van duurzame ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het bedrijfsleven bij te staan bij de ontwikkeling van belevingen als duurzaam kernproduct waarop hun bedrijfsmodellen gebaseerd zijn, door bij te dragen aan de opgave van het creëren van toekomstbestendige steden en bestemmingen, en door na te denken over de duurzaamheid van vervoersmiddelen, reisafstanden en bestemmingen. 

Daarom verwerken onze medewerkers en studenten, waar en wanneer ook maar mogelijk, de principes van duurzaamheid in de innovatieve oplossingen die ze bedenken voor het bedrijfsleven en de samenleving als geheel. Kijk hieronder voor voorbeelden van duurzame onderzoeksprojecten (informatie is in het Engels). 

Contact

Neem contact met ons op via Frans Melissen, melissen.f@buas.nl.

Voorbeelden (Engelstalig)