Opening Academisch Jaar BUas

10 Sep 2024 16:00-18:00 BUas campus

In een tijdperk waarin kunstmatige intelligentie steeds meer verweven raakt met ons dagelijks leven, worden we geconfronteerd met zowel ongekende mogelijkheden als complexe ethische kwesties. Van gezondheidszorg en financiën tot transport en communicatie: kunstmatige intelligentie belooft onze wereld te transformeren. 

Deze technologische vooruitgang roept echter fundamentele vragen op over verantwoordelijkheid, privacy en de impact van algoritmische beslissingen op de menselijke waardigheid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat innovatie hand in hand gaat met ethische verantwoordelijkheid?

  • Over BUas

De opening van het nieuwe studiejaar van BUas vindt plaats op 10 september 2024 van 16.00 tot 18.00 uur in de Kapel op de BUas-campus en zal in het teken staan ​​van AI.  Gasten worden uitsluitend op persoonlijke uitnodiging uitgenodigd.

Keynote spreker en Nederlandse filosoof Maxim Februari onderzoekt samen met het publiek het delicate evenwicht tussen het benutten van de kracht van AI en het waarborgen van morele normen en waarden in een snel veranderende wereld.

Na deze inspirerende reis neemt BUas collega Carlos Pereira Santos (lid van het BUas AI pioniersteam) het publiek mee door het onderwerp veranderingen in AI.