Sony Interactive Entertainment Scholarship

Breda University of Applied Sciences en Sony Interactive Entertainment geven ondervertegenwoordigde groepen toegang tot hoger onderwijs.

Wat houdt het in, voor wie is het bedoeld?

Breda University of Applied Sciences en Sony Interactive Entertainment (SIE) ondersteunen ondervertegenwoordigde groepen in de game-industrie om hoger onderwijs te gaan volgen d.m.v. door SIE-gefinancierde beurzen voor een bacheloropleiding in game-ontwikkeling aan de Academy for Games & Media van BUas.
Met dit Sony Interactive Entertainment Scholarshipprogramma ondersteunt BUas vijf studenten, van 2022 t/m 2027, die de bacheloropleiding Games van BUas willen volgen en ervoor gekwalificeerd zijn in een van de drie specialisaties: 3D Visual Arts, Design & Production of Programming.

Deze studenten zullen goed gedijen in de kleinschalige intensieve leeromgeving die BUas hen biedt met projectonderwijs en learning communities in samenwerking met de industrie. Zij zullen ook profiteren van de levendige community en een aantrekkelijke groene campusomgeving, met toegang tot activiteiten van de BUas community zoals de Game Jam Club, Neurodiversity, of de LGBTQ+ Club.

Wat houdt de Sony Interactive Entertainment Scholarship in?

De studenten die de beurs toegewezen krijgen ontvangen financiële steun om voor vier studiejaren de kosten van collegegeld en levensonderhoud te dekken voor een totaalbedrag van € 40.000.

BUas en Sony Interactive Entertainment betrokken bij diversiteit & inclusie  

BUas, en specifiek de Academy for Games & Media, heeft al een vrij diverse en internationale studenten- en personeelspopulatie. Dit programma toont de inzet van zowel BUas als van Sony Interactive Entertainment voor Diversiteit, Gelijkheid, en Inclusie. BUas is blij en trots om ook studenten met een kansarme achtergrond te ondersteunen, en zet zich in om kansen te bieden, zodat iedereen zijn ware potentieel kan waarmaken. Wij moedigen jonge mensen met een ondervertegenwoordigde achtergrond aan zich voor deze Sony Scholarship en de bacheloropleiding Games aan te melden.

Voor welke studenten is de Sony Interactive Entertainment Scholarship bedoeld?

Studenten die inwoner zijn van de EU worden uitgenodigd om zich aan te melden, en dienen aan te tonen dat ze vaardigheden op startersniveau, talent en motivatie voor het ontwikkelen van games hebben. We verwachten dat je de diversiteit binnen de game-industrie helpt vergroten. De voorkeur wordt gegeven aan studenten uit groepen die minder goed vertegenwoordigd zijn in de beroepsgroep game-ontwikkelaars.

Ik wil een game-ontwikkelingsbedrijf leiden

Idealiter sta ik straks aan het hoofd van een game-bedrijf in mijn thuisland Cyprus. De game-industrie moet daar nog een kans krijgen om tot bloei te komen. Ik hoop dat ik met mijn Sony Scholarship, het bijbehorende netwerk en mijn kennis uit de opleiding hieraan kan bijdragen. 

Werk aan je skills!
Als je ook in aanmerking wilt komen voor een Sony Scholarship, ga dan meteen aan de slag. Bekijk tutorials, ontwikkel een eigen game. Zo bouw je heel snel ervaring op en weet je ook beter welke specialisatie bij je past. En je hebt straks een mooie skill set om te laten zien bij de intake!

Genna

Student Creative Media and Game Technologies

Ik ben een bruggenbouwer

Ik heb gekozen voor Visual Arts, maar ik vind het ook leuk om te programmeren. Als Technical Artist wil ik straks een brug slaan tussen kunst en techniek. Het zou geweldig zijn als ik dit kan doen in één van de Sony Interactive Entertainment studio’s. Daarom heb ik een Sony Scholarship aangevraagd.

Gezocht: Game Changers
Ik raad aankomende studenten echt aan om zo’n beurs te bemachtigen. Vooral als je het gevoel hebt dat je – vanuit een ander perspectief – iets kunt veranderen in de game-industrie. Die diversiteit en het vermogen om kritisch te denken is nodig, naast een passie voor games natuurlijk!

Sahar

Student Creative Media and Game Technologies

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden van 1 oktober 2022 tot 1 mei 2023.  Aanmeldinterviews worden tot en met juli 2023 ingepland. Om je aan te melden voor de Sony Interactive Entertainment Scholarship volg je de gebruikelijke aanmeld- en selectieprocedure. Bovendien stuur je een motivatiebrief aan agmsonyscholarships@buas.nl. In je brief geef je antwoord op de volgende vragen:

  • In welke rol zie jij jezelf binnen de gamesindustrie?
  • Wat heb je in je dat ervoor zorgt dat jij de diversiteit in de gamesindustrie vergroot?
  • Waarom heb je financiële steun nodig om je te helpen met de kosten voor studie en levensonderhoud?

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de Sony Interactive Entertainment Scholarship? Stuur dan een email naar communications@buas.nl.