Ons verhaal

Discover Your World

Het verhaal van Breda University of Applied Sciences begint bij voorstellingsvermogen. Pas als je je kunt voorstellen dat de aarde een bol zou kunnen zijn, dat er andere werelddelen overzee kunnen liggen, of dat iets zou kunnen werken, ben je in staat om een nieuwe, andere weg in te slaan, te ondernemen en te ontdekken.

Discover …

Het ontdekken uit de pay-off Discover your World, komt terug in het bollende zeil van ons logo en in de globe die al enige tijd meereist in ons beeldmerk. Het voert terug naar onze roots. Als pionier zijn we in 1966 in Breda gestart met hbo-onderwijs in Tourism en Leisure en hierin zijn we de grootste ter wereld. Door te ontdekken, blijf je leren. De voortstuwende beweging in het zeil staat voor vooruitkomen en uiteindelijk groeien.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationale kennis- en onderwijsinstelling die sterke verbindingen maakt met verwante vakgebieden en het internationale werkveld. Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV Breda) staat voor kennisontwikkeling, onderzoek en (executive) bachelor- en masteronderwijs op hbo- én wetenschappelijk niveau in de domeinen:

  • Built Environment
  • Data Science & AI
  • Facility
  • Games
  • Hotel
  • Leisure & Events
  • Logistics
  • Media
  • Tourism

Breda University of Applied Sciences wil een internationaal gerenomeerde instelling zijn die academische topkwaliteit levert binnen de genoemde domeinen. Deze doelstelling realiseren we door de unieke en waardevolle band die we hebben met het bedrijfsleven. We ondernemen in nauwe samenwerking met de industrie en het werkveld. Samen met onze studenten en experts zoeken we de samenwerking op met koplopers waarmee we werken aan innovatie en onderzoek. Tijdens deze reis ontdekken we steeds weer nieuwe mogelijkheden, oplossingen en werelden.

… Your World

Een belangrijke wereld is jouw wereld. Of je nu op zoek bent naar een studie, bij ons studeert of werkt, of als afgestudeerde professional met ons wilt samenwerken aan kennisontwikkeling of onderzoek. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling telt. In onze kleinschalige en internationaal georiënteerde campusomgeving stimuleren we deze ontwikkeling. We zoeken elkaar op, nemen elkaar mee in ideeën en inspireren en motiveren elkaar om te ontdekken en zo samen tot iets nieuws te komen.