Boosting Collaborative Creativity

Engels

MBA-niveau | 6 weken | Engelstalig
Data: nog niet bekend

De Imagineering change-makers manier

Ben je of wil je een co-creatieve aanjager worden van innovatieprocessen in je eigen organisatie en je eigen creatieve toolbox ontwikkelen? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Het overkoepelende doel van deze cursus is het ontwikkelen van het vermogen om ontwerpprincipes voor zakelijke en sociale innovatie te analyseren, combineren en toe te passen. Na zes weken heb je gehoord van een scala aan professionele veranderaars en heb je je eigen Imagineering ‘toolbox’ ontwikkeld met vele tools en methoden om collaboratieve creativiteit in bedrijven en organisaties te stimuleren.

Opbouw van de studie

Curriculum

Tijdens de cursus Boosting Collaborative Creativity staat de vraag centraal hoe je organisatorische en/of maatschappelijke transformatie aanwakkert in de gewenste richting. Je wordt ondergedompeld in de wereld van co-creatie, verbeelding en dialoog, met speciale aandacht voor onderwerpen als:

  • Creativity
  • Playfulness & Gamefulness
  • Storytelling
  • Poetic Activism
  • Concepting
  • Experience Research & Design
  • Intercultural Communication

Dit microcredential bevat zowel theoretisch materiaal als praktische hulpmiddelen en activiteiten die discussie bieden en uitnodigen tot reflectie over creativiteit, innovatie en betekenisgeving; de basiscomponenten van organisatorische en sociale transformatie.

Wat je leert

  • Storytelling
  • Concepting
  • Playfulness and Gamefulness

Studie methode

Als student wordt je gestimuleerd om proactief de regie te nemen over je individuele leertraject van begin tot eind door het proces nauwkeurig te volgen, erop te reflecteren en het tastbaar te maken in de vorm van een persoonlijk portfolio. Via dit document kun je laten zien dat je een ontwerpersmentaliteit hebt ontwikkeld waarin creatief vertrouwen, empathie, ambiguïteit, tolerantie en het vermogen om te leren van fouten en optimisme goed geïntegreerd zijn.

Daarnaast nodigen we je uit om samen met je medestudenten vorm te geven aan de collectieve leerreis. De cursus is bewust opgezet als een interactieve educatieve ervaring waarin ruimte is voor experiment en iteratie voor en met alle deelnemers. Je komt in de klas van de Master Imagineering.

Studiebelasting en begeleiding

Voor deze microcredential zijn er zes verplichte lesdagen op maandag van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn er 55 optionele aanwezigheidsuren op woensdag en/of donderdag, van 10.00 tot 17.00 uur. De totale studielast is acht ECTS. Aangezien één ECTS overeenkomt met 28 uur studie, betekent dit dat de cursus een studiebelasting heeft van ongeveer 37 uur per week.

Deze cursus wordt gecoördineerd en begeleid door twee Imagineering-docenten. Deze docenten zijn beschikbaar voor overleg en formatieve beoordeling op verschillende momenten tijdens de cursus. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de uiteindelijke, summatieve beoordeling van je Ideation Portfolio.

Praktische informatie

Edubadge

Om de cursus Boosting Collaborative Creativity succesvol af te ronden lever je je 'Ideation Portfolio' in. Dit dient als bewijs van je (nieuwe) kennis, vaardigheden, capaciteiten en potentieel als Imagineer. De uitdaging is om een authentiek, professioneel en inspirerend portfolio te ontwikkelen. Je bent vrij in de keuze van de exacte inhoud en structuur van je Ideation Portfolio. Verder ben je vrij in de manier waarop je het wilt vormgeven, maar het moet wel digitaal zijn.

Als je deze module succesvol afrondt ontvang je een Edubadge, een erkend digitaal certificaat. Deze microcredential wordt op NLQF-niveau 7 uitgegeven.

Toelating en inschrijving

Als je je voor onze microcredential wilt aanmelden, dan dien je een bachelorgraad of een bachelor werk- en denkniveau te hebben. Ook dien je aan te tonen dat je het Engels voldoende beheerst d.m.v. je toetsresultaten voor het Cambridge C1 Advanced / Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) examen. Je kunt je tot vier weken voor de startdatum van de cursus aanmelden.

Schrijf je hier in

Meer cursussen voor professionals

Wist je dat wij meer cursussen voor professionals aanbieden? Op deze pagina vind je een overzicht van alle cursussen en kun je uitgebreidere informatie over deze microcredentials lezen.