Verbredende minoren

Bij de opleidingen Logistics Management (NL), Logistics Engineering (NL) en Built Environment (NL) kun je de volgende verbredende minoren volgen in het vierde jaar:

Making Places and Shaping Destinations

Wil je later graag een baan waarbij je je bezighoudt met het sturen van groei en verandering op stedelijke schaal? En denk je dat je economische uitdagingen het hoofd kunt bieden door middel van nieuw beleid, nieuwe technologie en nieuwe instellings- en organisatievormen; alles wat er bij deze baan komt kijken?

Met de minor ‘Making Places and Shaping Destinations’ verwerf je alle kwalificaties die nodig zijn voor internationale managementfuncties in publieke, particuliere of non-profit organisaties in toerisme, vrijetijd of ‘place-branding’ sectoren.

In de minor worden onderwerpen behandeld zoals ‘digital management systems’, digital storytelling’, ‘governance’ en ‘visitor intimacy’, evenals (online) marketing van bestemmingen, waarbij alle betrokkenen moeten opereren in een voortdurend veranderende context en moeten inspelen op verschuivingen in consumentengedrag.

Resilient Entrepreneurship

Stel, er borrelen zowat ieder uur briljante ideeën bij je naar boven. Je hebt een hekel aan producten die slechts lachwekkende ‘klonen’ zijn. Past deze omschrijving bij jou? Dan is deze minor, waarin je jouw expertise op een verfrissende manier kunt ontwikkelen en toepassen, waarschijnlijk de perfecte keuze voor jou.

Deze minor biedt je vele mogelijkheden om de kennis en creatieve vaardigheden te verwerven voor een ondernemende toekomst, misschien zelfs wel binnen je eigen bedrijf. Een toekomst die afgestemd is op de razendsnelle ontwikkelingen in de hedendaagse, op technologie gebaseerde, economie, waarin ‘business innovation’, creativiteit en ondernemerschap sleutelwoorden zijn.

Ontsteek de krachtige combinatie van verbeeldingskracht en verwerkelijking en creëer succesvolle bedrijfsmodellen! Zowel je linker- als je rechterhelft worden aangesproken in deze minor..

Co-creating Events & Designing Experiences

Heb je altijd al interesse gehad in het organiseren van evenementen en wil je graag weten hoe een evenement wordt bedacht en ontwikkeld vanuit het belevenisperspectief, dan zou deze minor voor jou de perfecte kans zijn om ‘backstage’ te gaan.

Relevante onderwerpen en trends worden behandeld door middel van input vanuit ons (internationale) netwerk. Denk aan onderwerpen als: groene of duurzame evenementen, crowd management, het evenement als marketinginstrument, het evenement als bestemming, en nog veel meer.

Sustainability, Social Responsibility & Professional Identity

Onze samenlevingen worden geconfronteerd met problemen zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, vervuiling en onevenwichtige verdeling van de rijkdom over de wereld. Dit kan dan weer leiden tot problemen zoals stijging van de zeespiegel, teruglopen van de voedselproductie, verspreiding van ziektes, migratie en (gewapende) conflicten. Bijna al deze problemen worden veroorzaakt door menselijke gedragspatronen.

De kernvraag in deze minor is het achterhalen van wat jouw verantwoordelijkheden en kansen zijn, als toekomstig beroepsbeoefenaar, om deze patronen te helpen veranderen of doorbreken. Met andere woorden, wat voor type beroepsbeoefenaar zul jij worden, en hoe kun jij het verschil maken!

Modern Business in a Changing World

Verandering is tegenwoordig de enige constante factor in ons leven, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak, daardoor is het vermogen om verandering aan te kunnen een cruciale succesfactor op individueel, groeps-, en (inter)organisatieniveau. De realiteit is dat de meeste veranderinitiatieven mislukken of niet de gewenste resultaten opleveren.

Deze minor laat je kennismaken met het uitdagende en interessante vakgebied van verandering vanuit meerdere perspectieven – van projectmanagement tot organisatiegedrag tot ‘cross-cultural understanding’ – en leert je hoe je verandering successvol kunt benaderen in je toekomstige werksituatie.

Vragen?

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar minordesk@buas.nl.