BUas haalt prestigieus World Leisure Congres naar Nederland

17 oktober 2019

pers

Vandaag, 17 oktober 2019, heeft het bestuur van de World Leisure Organization (WLO) in China bekend gemaakt dat Breda University of Applied Sciences (BUas) het internationale World Leisure Congres (WLC) in 2024 gaat organiseren.

Het congres duurt vier dagen, wordt door honderden gasten van over de hele wereld bezocht en heeft die editie als thema: ‘leisure for a better society’. 

Het World Leisure Congres is een initiatief van de World Leisure Organization. WLO is een mondiale organisatie op het gebied van vrije tijd en is erkend door de Verenigde Naties. WLO werkt samen met wetenschappers, overheden en ondernemers aan vormen van kennisontwikkeling en onderwijs die bijdragen aan erkenning van het recht op vrije tijd en kwaliteit van leven voor ieder individu op de wereld. Het vooraanstaande congres vindt een keer in de twee jaar plaats, telkens in een ander land. In 2020 is dat China en in 2022 Nieuw Zeeland. 

Middels een bidbook heeft BUas zich, in samenwerking met het Centre of Expertise in Leisure, Tourism and Hospitality of The Netherlands (CELTH) en Rotterdam Partners, namens Nederland kandidaat gesteld voor de organisatie van het congres in 2024. Het congres zal gehouden worden in Rotterdam en Breda en het is een eer dat het compacte Nederland, met de meeste mogelijkheden per vierkante meter wereldwijd, dit congres mag gaan organiseren. Zowel Breda als Rotterdam lenen zich perfect om dit evenement te hosten gezien hun ligging, bereikbaarheid en faciliteiten. 

Als kwaliteitsinstituut zal Breda University of Applied Sciences (BUas) samen met partner CELTH het inhoudelijke programma van het congres organiseren. Met inspirerende lezingen, gastcolleges en workshops in het teken van ‘leisure for a better society’ benaderd vanuit een sociaal, economisch en duurzaam perspectief. Met CELTH en haar partnerinstellingen verspreid over Nederland zal het programma zich ook gedeeltelijk richten op het bezoeken van leisure-ontwikkeling in verschillende steden en regio’s in Nederland, inclusief de Nederlandse kust.

Binnen BUas zijn Yvonne Klerks en Marcel Bastiaansen van Leisure & Events afgereisd naar de World Leisure Expo in China om aanwezig te zijn bij deze bekendmaking van het WLC 2024. Yvonne Klerks: ”Breda University of Applied Sciences is sinds een aantal jaren erkend door de World Leisure Organization als een World Leisure Center of Excellence. Het Center of Excellence programma draait om de erkenning van internationale wetenschappelijke masterprogramma's die uitblinken in de kwaliteit van onderwijs en die door middel van onderzoek een onderscheidende bijdrage leveren aan de mondiale kennisontwikkeling op het gebied van vrije tijd. De organisatie van het World Leisure Congres samen met onze partners is dan ook een unieke kans voor Breda University of Applied Sciences om deze kennis te delen met academici van over de hele wereld en met het bedrijfsleven in en om Nederland.”