Vier kwaliteitszegels in Keuzegids HBO 2023

Built Environment, Creative Media & Game Technologies, Facility Management, en Hotel Management hebben kwaliteitszegels gekregen omdat ze topopleiding zijn. 

 

Ieder jaar publiceert Keuzegids meerdere ranglijsten, gebaseerd op recente resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en studiesuccescijfers. In vergelijking met vergelijkbare opleidingen aan andere hogescholen weet BUas door de jaren heen consistent hoog te scoren.

Dit zijn de hoogtepunten  

  • Creative Business, Logistics Management, en Logistics Engineering hebben 74 punten gescoord, ook heel dichtbij een kwaliteitszegel (hiervoor zijn 75 punten nodig).
  • Negen van de tien van onze opleidingen hebben ten minste vier van de vijf sterren (‘goed’) gescoord. 
  • Vijf van de tien van onze opleidingen kwamen als eerste uit de bus in hun eigen categorie. Als je particuliere onderwijsinstellingen niet meerekent, gaat dit zelfs om zeven van onze opleidingen.  
  • Acht van de tien van onze opleidingen hebben een plaats in de top drie in hun eigen domein gescoord (allemaal, als je particuliere onderwijsinstellingen niet meerekent). 

BUas score

BUas heeft een gedeelde vierde plaats in de categorie middelgrote hogescholen behaald, met een score van 73. Vorig haar scoorde BUas 66,5 punten en kwam daarmee op een gedeelde vijfde plaats. Hogeschool Viaa is nummer een in de categorie middelgrote hogescholen, met een score van 79. Avans behaalde de eerste plaats in de categorie grote hogesholen, met een score van 71,5.