International Facility Management opnieuw geaccrediteerd

2 november 2018

Vol trots nam het team van International Facility Management de lof in ontvangst die René Kloosterman van AeQui, een evaluatiebureau voor hoger onderwijs, uitsprak op donderdag 1 november. Na een tweedaags bezoek kwam Kloosterman tot de conclusie dat de accreditatie van International Facility Management opnieuw is toegekend met een overall ‘goed’. Het officiële rapport volgt over een aantal weken.

Opleiding scoort vier keer ‘goed’ en eenmaal ‘tevreden’ na tweedaags bezoek

International Facility Management verzocht het bureau AeQui om te onderzoeken of de opleiding nog steeds aan de accreditatie-eisen voldeed. Het antwoord was een volmondig ‘ja’. Kloosterman: “We zagen een internationale opleiding met een ‘global mindset’. Een opleiding die studenten zeer goed voorbereid op de internationale markt en hen veel mogelijkheden biedt om internationale ervaring op te doen. International Facility Management heeft een sterke business strategie en onderzoekaanpak. Het haalt bovendien voordeel uit de samenwerking met Hotel Management.” 

Miniatuurvoorbeeld


Onder de indruk 

“Het docententeam is betrokken, toegewijd en heeft een goede diversiteit. Het team gaat op een persoonlijke manier om met de studenten binnen het kleinschalige onderwijs waarin het bedrijfsleven goed betrokken is.” Ook de studenten zelf worden geprezen. “We waren onder de indruk”, licht Kloosterman toe. “Het voordeel van de samenwerking met Hotel Management is duidelijk terug te zien in de bovengemiddelde vaardigheden van de studenten op het gebied van communicatie en gastvrijheid.” 

Echt internationaal

AeQui deed ook een aantal aanbevelingen. Kloosterman: “International Facility Management bereidt studenten voor op het internationale werkveld. De uitdaging ligt in het idee dat de opleiding zelf internationaal moet worden. Daarvoor dient het pro-actiever internationale studenten te werven, bijvoorbeeld via een uitwisselingsprogramma of door een master te creëren.” Het algemene oordeel van de NVAO luidde ‘goed’. Het bestaat uit vier maal ‘goed’ en eenmaal ‘tevreden’. Dit laatste punt gaat om de samenstelling van de studenten. 

Keurmerk 

Accreditatie is van groot belang in het onderwijs. Dit door de overheid vastgestelde keurmerk is een bewijs van kwaliteit, vastgesteld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) voor zes jaar. Accreditatie van een bekostigde opleiding is onder andere nodig om aanspraak te kunnen maken op financiering van de opleiding door de overheid, het verlenen van wettelijk erkende diploma's en voor het recht van studenten op studiefinanciering.

Opleiding: International Facility Management