Na je opleiding Built Environment

Na je afstuderen aan de opleiding Built Environment mag je jezelf Bachelor of Science noemen.

Jouw carrière

Na het afronden van je studie kun je aan de slag binnen het werkveld of verder studeren aan een masteropleiding.

Werken

Bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en sociale gelijkheid zijn belangrijke thema’s binnen Built Environment. De werkzaamheden die je kunt verrichten zijn heel divers, maar hebben vaak te maken met de (her-)inrichting van een straat, wijk, regio of zelfs land. Maar ook met het bedenken van mobiliteitsconcepten en –systemen om mensen en goederen veilig en comfortabel te verplaatsen.

Je kunt gaan werken bij gemeenten, waterschappen, provincies, projectontwikkelaars, onderzoeksinstellingen, advies- en ontwerpbureaus in functies als verkeersmanager, mobiliteitsmanager, urban manager, strategisch planoloog, gebiedsontwikkelaar of stedenbouwkundig ontwerper. 

Doorstuderen

Als je kiest om verder te leren, zijn de mogelijkheden legio. Breda University of Applied Sciences heeft met twee onderwijsinstituten afspraken gemaakt waardoor je je vervolgstudie beter voorbereid en sneller kunt doorlopen.

FH Joanneum, Oostenrijk

Bij FH Joanneum in Kapfenberg (Oostenrijk, bij Graz) kun je doorstuderen aan de hbo-master Energy and Transport Management. Doordat er een overlap bestaat tussen deze master en de studieroute Mobiliteit, kan dit tweejarige mastertraject worden gecomprimeerd naar 14 maanden.

Bijzonderheden
Geen collegegeld. Om buitenlandse studenten aan te moedigen in Oostenrijk te komen studeren, hoeven zij geen collegegeld te betalen. Huisvesting in een studentenkamer op de Campus in Kapfenberg, huur ca. €230,- per maand (incl.).

Universiteit Utrecht

Bij de Universiteit Utrecht kun je doorstuderen aan de wetenschappelijke masters Spatial Planning of Human Geography. De aansluiting tussen deze masters en de specialisaties Mobiliteit en Ruimtelijke ordening en planologie zijn geoptimaliseerd. Het pre-mastertraject kan gecombineerd worden met het laatste jaar aan Breda University of Applied Sciences waarna er een directe aansluiting is om in 1 jaar een master aan de Universiteit Utrecht te behalen.

Meer doorstudeermogelijkheden

De opleiding Built Environment sluit goed aan bij diverse vervolgstudies in het vakgebied op master-niveau. Om door te kunnen studeren aan een academische masteropleiding, moet je eerst een pre-mastertraject volgen. De pre-mastertraject worden op desbetreffende universiteiten aangeboden. Na afronding van zo'n traject, kun je aansluitend op diverse universiteiten in één jaar een Master of Science (MSc) graad halen.

Nederland

Vervolgopleidingen op het gebied van mobiliteit en ruimte (urban management) zijn:

  • Universiteit Utrecht, sociale geografie en planologie, specialisatie: stadsgeografie, regionale geografie, planologie, economische geografie, bestuurskunde
  • Universiteit Nijmegen: sociale geografie, specialisatie: stadsgeografie, economische geografie en een vrije variant, bestuurskunde
  • Universiteit van Amsterdam: sociale geografie en planologie, specialisatie: planologie, ruimte en mobiliteit
  • Universiteit Groningen, sociale geografie, specialisatie: stadsgeografie, economische geografie, environmental and infrastructure planning
  • Universiteit Nyenrode: Management program

Vervolgopleidingen op technisch vlak, zoals verkeerstechniek en verkeersmanagement zijn:

  • Technische Universiteit Delft: civiele techniek, specialisatie: verkeerskunde, master transport infrastructure and logistics
  • Technische Universiteit Twente: civiele techniek, specialisatie: verkeerskunde

Vervolgopleidingen op het gebied van Urban Design zijn mogelijk bij:

  • Technische Universiteit Delft
  • Technische Universiteit Eindhoven
  • Academies van Bouwkunst (hbo)
  • Universiteit Wageningen

Buitenland

Mogelijke vervolgopleidingen op het gebied van Built Environment in Europa:

  • Fachhochschule Joanneum Graz: Energy & Transport Management
  • Cranfield University Engeland: Air Transport Management
  • Universiteit Hasselt: verkeerskunde
  • Universiteit Leuven: stedenbouw verkeerskunde
  • Universiteit Kopenhagen: verkeerskunde en stedenbouw
  • Universiteit Lund (Zweden): Sustainable urban design