Het logistieke kenniscentrum, Logistics Community Brabant (LCB), is afgelopen donderdag officieel begonnen

Initiatiefnemers van het kennisplatform zijn de Technische Universiteit van Eindhoven, Universiteit Tilburg, de KMA in Breda, NHTV, de provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en kennisinstelling TKI Dinalog.

Uit cijfers blijkt dat een op de negen werkende Brabanders werkzaam is in de logistieke sector, dat zijn 160.000 mensen. Probleem is dat de sector er nauwelijks in slaagt om zich te vernieuwen en daarmee concurrerend te zijn met identieke sectoren in de ons omringende landen.

Tijdens de officiële start morgen van het LCB presenteren studenten en ondernemers op de KMA tijdens een innovatiemarkt hun innovatieplannen voor verbetering van logistiek in de transportsector, (maak)industrie, zorg, defensie en evenementenbranche. Ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen presentaties bijwonen over invloedrijke trends en ontwikkelingen als virtual reality, robotisering, last mile, control towers en 3D-printen. Zij worden daarnaast geïnformeerd over logistieke projecten in de zorg. 

Wilt u de young professionals binnen uw logistieke organisatie opleiden of ben je zelf een young professional en loop je met vraagstukken als hoe om te gaan met veranderingen in supply chain, controltowers en e-commerce? Hoe je nieuwe trends om zet in tijd- en geldbesparing of hoe je jouw team goed aan kan sturen waarbij iedereen tevreden en gemotiveerd blijft?  Dan is het Talent Development Programma Logistiek iets voor jou
Talent Development Program

Bron: Logistiek.nl