Leisure & Events

De wereld van de evenementen, en is het bijzonder festivals is overduidelijk ‘booming business’.

 

Het aantal festivals in Nederland blijft in rap tempo toenemen, een ontwikkeling die goed aansluit op de groeiende vraag van Nederlanders naar ervaringen in plaats van de consumptie van goederen. 

Inmiddels trekken de circa 840 festivals van ons land 23,3 miljoen bezoekers. (Bron: Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF))

Het is natuurlijk geweldig om te zien hoe de culturele sector in ons land gewaardeerd wordt, maar deze populariteit brengt uiteraard ook grote uitdagingen met zich mee. In deze jungle van leisure aanbod dient u als evenementenorganisator immers goed na te denken over onderwerpen als crowdcontrol en veiligheid, maar ook over onderscheidende marketing, vernieuwende concepten en big data. Hoe blijft u interessant als gevestigde naam en hoe zet u zichzelf op de kaart als nieuwkomer? Hoe biedt u uw bezoekers die unieke ervaring waar ze naar op zoek zijn? U weet, daar komt veel meer bij kijken dan ‘een goed conceptidee’.

Breda Business School kent de Leisure en Evenementenbranche als geen ander en weet welke vraagstukken u als evenementenorganisator bezighouden. U kunt uw kennis uitbreiden door korte programma’s te volgen over bijvoorbeeld Leiderschap in eventmanagement, Eventbeleving door storytelling, Personificatie van data op festivals en Creatieve conceptontwikkeling van events (m.b.v. Imagineering).